Ontwerp

Startdatum

22-09-2020
• 6 plaatsen vrij
Vervolgdata
12-10-2020
02-11-2020
23-11-2020
14-12-2020
13-01-2021 (examen)
Duur
5,5 dagen + ca. 75 uur thuisstudie
Tijd
09:00 - 16:00
Kosten Ede
€ 2.395,- (excl. btw)
Kosten incompany
Vraag een offerte aan
CURSISTENWAARDERING

BEL
0318 - 631 670

Home - Opleidingen - Verder met NEN 1010

Verder met NEN 1010

Inhoud 

Als een goed begrip van NEN 1010 belangrijk is voor je (toekomstige) baan, kun je niet om de cursus ‘Verder met NEN 1010:2015’ heen!

De cursus behandelt de eerste vijf delen van deze belangrijke norm in het vakgebied elektrotechniek. Na het volgen van deze cursus begrijp je veel beter wat de normschrijver heeft bedoeld met de ambtelijke taal waar deze norm bol van staat.

Tijdens de cursus leer je om snel in NEN 1010 te vinden wat je zoekt. Bovendien leer je de samenhang tussen de verschillende bepalingen van de norm te doorzien.

Wat zit er in de cursus? Dat is bijna te veel om op te noemen! Een greep uit de vele onderwerpen: stelsels, uitschakeltijden, circuitimpedanties, de keuze van beveiligingstoestellen, aardlekschakelaars, kabelberekenen, -scheiden en schakelen, aarden en vereffenen, etc.

Examen 

Bij deze cursus horen twee examens: een MC-examen en een examen met open vragen. Als je voor beide examens slaagt, krijg je een certificaat.

Doelgroep 

De cursus is bedoeld voor alle elektrotechnici die voor hun werk de norm NEN 1010 goed moeten kennen. Dat zijn bijvoorbeeld ontwerpers, werkvoorbereiders, tekenaars en projectleiders.

Ook voor technici die willen doorgroeien naar een binnenfunctie, is de cursus zeer geschikt.

Vooropleiding 

Voor deze cursus wordt een elektrotechnische opleiding op minimaal niveau 4 vereist. Je hoeft geen ervaring te hebben met het toepassen van NEN 1010.

Lesmateriaal 

Je krijgt op de eerste cursusdag een zeer uitgebreid cursusboek met een heldere uitleg en veel voorbeelden. Met de vragen tussen de tekst kun je controleren of je de stof goed begrijpt.

De uitleg in het cursusboek volgt de bepalingen van NEN 1010 zodat je er een waardevol naslagwerk aan overhoudt.

Inkijkexemplaar 
Subsidies 

Reguliere subsidies
Wij Techniek (voorheen OTIB) verstrekt aangesloten bedrijven in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Deze tegemoetkoming is van toepassing op het volledige cursusaanbod van Elektroraad.

Klik hier om te kijken hoe je deze subsidie kunt aanvragen.

Extra subsidie in Corona tijd
Om ook in coronatijd de ontwikkeling van medewerkers in de technische installatiebranche te stimuleren stelt Wij Techniek (voorheen OTIB) boven op de reguliere subsidies een ontwikkelvoucher (t.w.v. €1.500,00) en een waardebon online leren (t.w.v. € 500,00) ter beschikking.  

Klik hier voor meer informatie over de ontwikkelvoucher en klik hier voor de informatie over de ‘waardebon online leren’.

Inschrijven opleiding

Direct inschrijven voor deze opleiding

Bedrijf

Cursist

Contactpersoon (indien afwijkend)

Factuuradres

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 24-07-2020
A.baggerman
Steegman

Cursus Verder met NEN1010 was zeker goed in elkaar gezet. Verduidelijk wel mijn inzicht in gebruik NEN 1010. Vond 1 keer per maand wel een grote spreiding van de cursus. Denk om de twee weken een een betere optie is. Cursus werd wel zeer duidelijk uitgelegd.
Wat ik wel een beetje jammer vindt is dat er tijdens de cursus niet veel aandacht is besteed aan het leggen en uitrekenen van grondkabel maar meer gefocust op aanleg in utiliteit.
Op examen worden dan wel ineens twee vragen gesteld over aanleg grondkabel. Vond ik wel een beetje minder. Dat er examenvragen over grondkabel zijn okay maar besteed er dan wat meer aandacht aan tijdens cursus. Al mijn aantekeningen en berekeningen terug gekeken en 0% over grondkabel gevonden. Dus Ja als je mensen het heel moeilijk wil maken kom dan met zulke vragen.
Fijn dag verders.

4
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 23-07-2020
Heiko Lommatzsch
Steegman BV

Dankzij de docenten van Elektroraad is de soms wat moeilijk te begrijpen NEN 1010 op een toegankelijke manier uitgelegd. Soms ook teleurstellend voor jezelf, want hoe dieper je induikt hoe meer je achter komt wat je alles niet weet. Heb persoonlijk veel uit deze cursus kunnen halen. Bedankt.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 23-07-2020
Laurens Bulten
Smurfit Kappa Parenco

Goede duidelijke cursus.
Cursus kan ook rustig over 10 dagen verdeeld worden.
Veel delen zou ik persoonlijk verder toegelicht willen hebben.
Vooral rondom aarden en vereffenen en vooral aanvullende potentiaalvereffening.

4.5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 27-02-2020
L.C. Biemans
Modderkolk Projects & Maintenance B.V.

Super cursus, fijne docent, goede uitleg, lekkere broodjes.
Bij de verdeling van tijd tussen theorie en kabelberekeningen mag deze iets meer naar laatstgenoemde verschuiven.
Zo goed als ik in de les mee kon komen zo slecht vond ik het examen gaan.
Twijfelde zelfs of ik het wel gehaald had.
Bedankt voor de kennis en tot ziens.

4
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 27-02-2020
Danny Vink
Van Eck Elektro B.V.

Een must voor elke zelf respecterende projectleider in de elektrotechniek.
Je wordt eens met de neus op de feiten gedrukt als het gaat om de standaard uitspraak
"NEN 1010. O ja die heb ik wel door. Ken ik wel"

Laat u verrassen over de wondere wereld van de NEN 1010 en schrijf u in.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 27-02-2020
Mark Uijtten Boogaart
Van Dorp installaties

Zeer tevreden over de cursus en de leraar, je hebt hier echt iets aan voor in het werk.

Examen stonden paar opdrachten in welke niet behandeld waren (volgens mij), opzet examen was ik minder tevreden over. Had liever grotere opdrachten gehad waarin alles berekend moest worden, i.p.v. deel opdrachten waarin je minder je kennis kon weer geven.

Groet Mark

4
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 21-01-2020
Jan Hidding
Unica

Perfecte cursus om de NEN 1010 beter te begrijpen. Regelmatig wordt je door de docent op het verkeerde been gezet (en bedankt Peter) Echt een aanrader.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 19-12-2019
Kevin Mommersteeg
Unica Building Services Eindhoven

Er wordt veel geroepen in de elektrotechniek en dat kan voor verwarring zorgen. Deze cursus VMNEN1010 heeft mij geholpen te doorzien wat er in NEN 1010 staat.

Ik heb het als fijn ervaren dat de docenten bij Elektroraad zeker weten waarover zij het hebben, de docenten weten dit dan ook nog op een prettige manier over te brengen. Een reden om nog eens terug te keren naar Elektroraad. Geen enkele cursusdag ben ik met een onbeantwoorde vraag naar huis gegaan. Elektroraad verzorgde elke cursusdag tot in de puntjes.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 19-12-2019
Johan Cloots
Engie

Echt een hele waardevolle cursus waarvan ik veel heb geleerd. Nu pas echt herkennen waar, wat in welk hoofdstuk is te vinden. Verder brengen de docenten de cursus zo enthousiast dat je er geen minuut van wilt missen.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 19-12-2019
Dick van Schagen
Unica Building Services Amsterdam

Cursus verder met NEN 1010, is werkelijk een uitdaging, niet alleen voor je lachspieren met de praktische voorbeelden en je huidige NEN 1010 kennis. Maar zijn scherp op de snede wordt je kennis, je inlevingsvermogen en je hersen gekraakt. Met als resultaat een dijk van een cursus waar een wereld van de NEN 1010 normeland voor je open gaat. Inclusief de behendigheid voor benodigde leidingberekeningen.

5

Pagina's