Ontwerp

Startdatum

08-02-2019
• 9 plaatsen vrij
Vervolgdata
08-03-2019
12-04-2019
10-05-2019
14-06-2019
06-09-2019 (examen)
Duur
5,5 dagen + ca. 75 uur thuisstudie
Tijd
09:00 - 16:00
Kosten Ede
€ 2.310,- (excl. btw)
Kosten incompany
Vraag een offerte aan
CURSISTENWAARDERING

BEL
0318 - 631 670

Home - Opleidingen - Verder met NEN 1010

Verder met NEN 1010

Inhoud 

Als een goed begrip van NEN 1010 belangrijk is voor je (toekomstige) baan, kun je niet om de cursus ‘Verder met NEN 1010:2015’ heen!

De cursus behandelt de eerste vijf delen van deze belangrijke norm in het vakgebied elektrotechniek. Na het volgen van deze cursus begrijp je veel beter wat de normschrijver heeft bedoeld met de ambtelijke taal waar deze norm bol van staat.

Tijdens de cursus leer je om snel in NEN 1010 te vinden wat je zoekt. Bovendien leer je de samenhang tussen de verschillende bepalingen van de norm te doorzien.

Wat zit er in de cursus? Dat is bijna te veel om op te noemen! Een greep uit de vele onderwerpen: stelsels, uitschakeltijden, circuitimpedanties, de keuze van beveiligingstoestellen, aardlekschakelaars, kabelberekenen, -scheiden en schakelen, aarden en vereffenen, etc.

 

Examen 

Bij deze cursus horen twee examens: een MC-examen en een examen met open vragen. Als je voor beide examens slaagt, krijg je een certificaat.

Doelgroep 

De cursus is bedoeld voor alle elektrotechnici die voor hun werk de norm NEN 1010 goed moeten kennen. Dat zijn bijvoorbeeld ontwerpers, werkvoorbereiders, tekenaars en projectleiders.

Ook voor technici die willen doorgroeien naar een binnenfunctie, is de cursus zeer geschikt.

Vooropleiding 

Voor deze cursus wordt een elektrotechnische opleiding op minimaal niveau 3 aanbevolen. Je hoeft geen ervaring te hebben met het toepassen van NEN 1010.

Lesmateriaal 

Je krijgt op de eerste cursusdag een zeer uitgebreid cursusboek met een heldere uitleg en veel voorbeelden. Met de vragen tussen de tekst kun je controleren of je de stof goed begrijpt.

De uitleg in het cursusboek volgt de bepalingen van NEN 1010 zodat je er een waardevol naslagwerk aan overhoudt.

Inkijkexemplaar 
Subsidies 

OTIB verstrekt werkgevers in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Klik hier om te kijken of en hoe u deze subsidie kunt aanvragen.

Inschrijven opleiding

Direct inschrijven voor deze opleiding

Bedrijf

Cursist

Contactpersoon (indien afwijkend)

Factuuradres

Reacties

Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 21-12-2018
Jan van Spellen
Rijksvastgoedbedrijf

Cursus sluit erg goed aan bij de praktijk en leert je weer nadenken in plaats van knoppen bedienen op de computer. Was voor mij een goede ervaring en de lessen waren prettig om te volgen. De methode dwong je, om op te blijven letten en scherp te blijven.

Verbeterpunt vind ik, dat het wellicht zou helpen om toch (kabel)berekeningen als huiswerk op te geven en de oplossingen in een volgende les klassikaal te behandelen.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 14-12-2018
Roger Wouts
Istimewa Elektro

Het volgen van deze cursus vereist heel wat inzet. Als je een cursus wilt volgen waarbij je denkt alles tijdens de les te leren moet je niet deze cursus volgen. Maar als je er voor gaat is deze cursus echt een verrijking. Het gaat in deze cursus niet zo zeer om de inhoud van de NEN 1010 als wel om een juist gebruik van deze norm. Het lezen, begrijpen van de opbouw, relaties zien tussen de bepalingen en vooral welke bepaling van toepassing is in een bepaald werkgebied komen erg goed aan bod in deze cursus. De cursus is pittig. Maar ondanks dat is het een echte aanrader voor iemand die de NEN 1010 beter wilt begrijpen en beter wilt kunnen toepassen.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 14-12-2018
Henk Datema
WMD drinkwater bv

Pittige maar zeer leerzame cursus. Ik raad een ieder aan deze cursus te volgen als je een beter inzicht in de NEN1010 voorschriften wil. Ik heb er direct baad bij gehad in de praktijk.

4
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 23-11-2018
Viktor Kreupeling
Modderkolk Projects & Maintenance B.V.

Een zeer boeiende en leerzame cursus. Die na vele jaren vervolg cursussen NEN1010 toch weer een beter inzicht bied in de NEN1010 en hoe de norm schrijvers het bedoelt hebben.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 22-11-2018
Walter Klom
Rijksvastgoedbedrijf

De cursus met belangstelling gevolgd en is zeker een aanrader.
Er zou echter ook een variant zonder examen afname mogelijk moeten zijn om grotere doelgroep te bereiken waarvoor de inhoud van de cursus zeker ook noodzakelijk is in hun dagelijkse werk.
Daarbij zou de cursus niet in aantal dagen moeten worden ingekort maar wel in een kortere periode. Bijvoorbeeld elke 2 weken één cursusdag (totaal 6 cursusdagen).

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 22-11-2018
Roy van den Akker
vansantvoort enovatieve installaties

Zeer leerzame maar pittige cursus!

Eindelijk inzicht in de opbouw van Nen1010.

4.5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 15-06-2018
Bart van den Langenberg
Waterschap de Dommel

Zeer leerzame cursus, die is verzorgt door kundige leraren.
Kost wel wat tijd maar is zeker een aanrader.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 09-04-2018
Wilbert van Enckevort
Strukton Worksphere

Een goede degelijke cursus die iedereen die zeer regelmatig ontwerpt of ontwerpen beoordeeld gevolgd (en met succes afgerond) zou moeten hebben. Weer een cursus op het hoge kwaliteitsniveau van Elektroraad. Hartelijk dank.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 02-03-2018
Alfred Knikker
Heine B.V.

Ik vond de cursus erg pittig. Dit is ook op de eerste cursusdag aangegeven, dus geen verrassing. De uitleg en behandeling van de stof was erg duidelijk. Geen vraag was teveel. De omstandigheden waarin de cursus werd gegeven waren prima, goede koffie en overheerlijke lunch. De opgegeven duur van het huiswerk ( 80 uur ) was voor mij persoonlijk veel te weinig. Ik denk dat ik er tussen de 160 en 200 uur ingestoken heb. Maar met het eindresultaat was het die tijd zeker waard. Wat misschien anders / beter kan is dat er door de cursisten thuis meer zelf geoefend wordt met examen opdrachten. In de cursus is er voldoende aandacht voor maar als de docent het voordoet is het makkelijker dan wanneer jezelf moet puzzelen. Op de LinkedIn groep staan wel wat opdrachten maar die zijn eigenlijk makkelijker dan de examen sommen. Met het proefexamen op de laatste cursusdag zag ik eigenlijk pas wat het niveau van het examen was en ben ik de laatste vier weken anders gaan leren en me nog meer gaan verdiepen in de rekenmethodes. Met een 7,7 op het open vragen gedeelte kan ik zeggen dat die aanpak aardig gelukt is maar ik denk dat met wat meer reken huiswerk vooraf en bespreking in de cursus hiervan dat het voor mij wat makkelijker was geweest. Maar concluderend was het een erg leerzame cursus met goede begeleiding.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 01-03-2018
Eric van Heeswijk
HOMIJ Technische Installaties

Voor mij een pittige cursus (kom vanuit een woningbouw omgeving van de laatste 12 jaar) maar wel
een zeer waardevolle. In de herexamen geslaagd, wat natuurlijk alleen maar goed is.
Ik ben zeer te spreken over het niveau van de leraar (als ik mij niet vergis was dit de heer Peter Treffers).

4

Pagina's