Ontwerp

Startdatum

01-09-2020
• Vol
Vervolgdata
18-09-2020
02-10-2020
16-10-2020 (examen)
19-10-2020
• 8 plaatsen vrij
Vervolgdata
11-11-2020
25-11-2020
7-12-2020 (examen)
Duur
4 dagen + ca. 40 uur thuisstudie
Tijd
09:00 - 16:00
Kosten Ede
€ 2.595,- (excl. btw)
Kosten incompany
Vraag een offerte aan
CURSISTENWAARDERING

BEL
0318 - 631 670

Home - Opleidingen - Inspectie volgens NEN 1010

Inspectie volgens NEN 1010

Inhoud 

Als inspecteur van laagspanningsinstallaties moet je van veel markten thuis zijn. Met deze cursus haal je voldoende technische, organisatorische en juridische kennis in huis om zelfstandig inspecties uit te kunnen voeren aan nieuwe en bestaande elektrische installaties.
Je leert NEN 1010:2015 toe te passen tijdens de voorbereiding en uitvoering van een inspectie. De belangrijke scheiding tussen ontwerpcontrole en inspectie maakt deel uit van de cursus. Ook de rechtspositie van jou als inspecteur en die van het bedrijf waar je werkt, komt ruim aan bod.

Examen 

Bij deze cursus horen twee examens: een theorie-examen en een praktijkexamen. Het theorie-examen wordt in meerkeuzevraag-vorm afgenomen. Het praktijkexamen doe je in het examenpracticum van Elektroraad. Beide examens worden afgenomen op de vierde cursusdag.

Doelgroep 

De cursus is ontwikkeld voor (toekomstig) inspecteurs en hoofden van inspectieafdelingen. In de praktijk zien we dat de cursus ook wordt gebruikt om monteurs te leren denken als een inspecteur. Dit blijkt veel faalkosten te voorkomen.

Vooropleiding 

Voor deze cursus is een middelbare elektrotechnische opleiding met ervaring in het vakgebied gewenst. Je hoeft niet per se ervaring te hebben met inspecties.

Lesmateriaal 

Je krijgt op de eerste cursusdag een uitgebreide cursusboek met een heldere uitleg en veel voorbeelden. Daarnaast krijg je tijdens de overige lesdagen nog veel aanvullende bijlagen.

Inkijkexemplaar 
Subsidies 

Reguliere subsidies
Wij Techniek (voorheen OTIB) verstrekt aangesloten bedrijven in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Deze tegemoetkoming is van toepassing op het volledige cursusaanbod van Elektroraad.

Klik hier om te kijken hoe je deze subsidie kunt aanvragen.

Extra subsidie in Corona tijd
Om ook in coronatijd de ontwikkeling van medewerkers in de technische installatiebranche te stimuleren stelt Wij Techniek (voorheen OTIB) boven op de reguliere subsidies een ontwikkelvoucher (t.w.v. €1.500,00) en een waardebon online leren (t.w.v. € 500,00) ter beschikking.  

Klik hier voor meer informatie over de ontwikkelvoucher en klik hier voor de informatie over de ‘waardebon online leren’.

Inschrijven opleiding

Direct inschrijven voor deze opleiding

Bedrijf

Cursist

Contactpersoon (indien afwijkend)

Factuuradres

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 24-02-2020
Guido van Erkelens
KH-Engineering

Super leerzame cursus, van hoge kwaliteit.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 19-02-2020
Lex Hoegen Dijkhof
Heine BV Elektrotechniek

De cursus heeft enorm veel inhoud en is erg leerzaam.
Ook mijn compimenten aan de docent voor het goed uitleggen van de inhoud van deze cursus.

4.5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 12-10-2019
Hasan Huseyin Coskun
HAS Elektrotechniek

Het is wel goede cursus en leerzaam. Wat ik minder vind ; voor de praktijk weinig tijd en aandacht gegeven. Praktijk kan wat langer worden denk ik.

4
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 04-07-2019
Steven Marsmans
ENGIE Services Nederland

Een prima cursus met een examen die echt aansluit op de praktijk en de realiteit. Voor mij persoonlijk was het wel goed dat ik al bezig was met inspecties zodat je dit kan combineren werken/leren. Erg leerzaam.
Ik vraag mezelf wel alleen af of dat de meeste inspecteurs ook wel weten waar ze eigenlijk voor tekenen als ze een inspectie rapport afgeven. Dit is wel aanbod gekomen tijdens de cursus maar ik betwijfel of de mensen daarvan bewust zijn.

4.5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 01-07-2019
Niek Ooyman
Van Dorp Installaties

Prima opleiding. Uitleg en de manier van lesgeven waren duidelijk en plezierig te volgen. De hoeveelheid van de stof was wel erg veel voor die paar dagen en het praktijk oefenen had wat meer gemogen. Ik snap dat dit moeilijk in die 4 dagen te passen is.

4
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 08-05-2019
B van vliet
Strukton

Zeer goede opleiding waar je duidelijk wordt gemaakt waar je op moet letten !

Tip : plan een oefen examen in (Theorie en praktijk)

4
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 05-04-2019
Freek van den Berg
Strukton Worksphere

Als engineer/werkvoorbereider die veelal binnen zit is het een goede aanvulling van mijn kennis.
Er wordt duidelijk gemaakt relatie tussen ontwerper en de uitvoering. Welke afspraken er het beste gemaakt moeten worden ( ook in het kader van het BRL 6000-1+2 proces). Voor een inspecteur maakt het zijn werk ook duidelijker, als men zich aan deze procedures houdt.
Het geleerde kan gelijk in de praktijk worden toegepast.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 07-01-2019
Henri van Middendorp
Leertouwer

Beste Peter,

Bedankt voor de cursus 'inspectie volgens NEN 1010'. Je hebt het weer weten te brengen op een humoristische wijze en ondertussen wel heel duidelijk. De examenstof is veel, maar wordt goed voorbereid tijdens de cursusdagen. Het heeft mij geholpen goed inzicht te krijgen in de wijze van inspecteren. Mijn advies is om aan het eind van de cursus nog een overzicht te geven van de belangrijkste punten. Dit vanwege de hoeveelheid te verwerken stof.
Deze cursus beveel ik aan bij zowel beginnende als gevorderde inspecteurs.

Hartelijke groet,
Henri

4.5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 21-12-2018
Marten van Lubek
Elektrotechniek Bosman

Een zeer goede cursus met een aantal eyeopeners. Door dit soort cursussen zie je helaas dat de praktijk in sommige situaties erg ver van de normen zit.

4
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 18-07-2018
Arie Pankras
Pankras Advies B.V.

Prima cursus vooral praktijkgedeelte (incl examen) maakt het completer en leuker. Lastig voor onervaren inspecteurs. Het is geen minpuntje, want was het maar zo goed geregeld overal, de procedurekaart en dan met name de eerste twee stappen kom ik in de praktijk niet tegen. Zelfs de "gecertificeerde" bedrijven jokken dan want aan het einde van een nieuwbouw is nooit tijd en tussentijds al helemaal niet voor de installateur die maar achter de muziek aan moet rennen. Hebben we het nog maar niet die "ontwerpen" op de zijkant van een krant of achterop een sigarendoos. Dat was altijd al zo en zal niet veranderen helemaal niet in een tijd waar vakmensen schaars zijn.

4

Pagina's