Ontwerp

Startdatum

1 werkdag na aanmelding
Duur
Studielast: ca. 10 uur
Kosten Ede
€ 450,00 (excl. btw)
CURSISTENWAARDERING

BEL
0318 - 631 670

Home - Opleidingen - Online cursus: Beheer met beleid

Online cursus: Beheer met beleid

Inhoud 

Deze cursus leert de opdrachtgever waar hij op moet letten bij het uitbesteden van het onderhoud aan en de inspecties van elektrische installaties. De cursus leidt tot een advies over een beleid dat gehanteerd kan worden om verantwoorde keuzes te maken bij het uitbesteden van dit soort werk.

Partijen die onderhoud aan en inspecties van elektrische installaties uitbesteden doen dat omdat ze, tegen optimale kosten, een veilige en betrouwbare installatie willen. Ze vertrouwen daarbij vaak op het advies van technische professionals. Die technische professional bekijkt zaken door een technische bril. Dat wordt ook van hem verwacht.

Van de partij die de werkzaamheden uitbesteed, mag worden verwacht dat zij de zaken onder andere door een juridische bril en een organisatorische bril bekijken. Als de opdrachtgever dat niet doet, wordt de gehanteerde methode uitsluitend op technische gronden gekozen. Dat kan een ernstige aantasting van de rechtspositie van de opdrachtgever opleveren.

Dat zien we concreet in de vele gevallen waarin NEN 3140 wordt toegepast bij projecten waarin die norm niet past. Dat hebben we onderzocht in een beperkt onderzoek waarin bleek dat 80% van de technici het advies gaven om NEN 3140 toe te passen in een case waarin dat niet de beste optie was.

Examen 

Voor cursisten die dat willen, kan de cursus afgesloten worden met een online examen. Dit examen is dus niet verplicht.

Het examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen. Geslaagde kandidaten ontvangen een certificaat.

Doelgroep 

De cursus is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij de uitbesteding van onderhoud aan of inspectie van elektrische installaties. Dit kunnen zijn: eigenaren en gebruikers van onroerend goed, gebouwbeheerders, facilitair medewerkers, hoofden van technische dienst etc.

De cursus is weliswaar geschreven voor niet-elektrotechnici, maar toch zal de cursus ook voor elektrotechnici veel aanvullend juridisch inzicht geven. Dit kan door hen worden ingezet om hun klanten beter van dienst te zijn.

Vooropleiding 

Een speciale vooropleiding is niet vereist maar wij bevelen een mbo werk- en denkniveau als minimum aan.

Hoewel de cursus over elektrische installaties gaat, hoeft de cursist geen elektrotechnische opleiding te hebben gevolgd. Ook juridische voorkennis in niet noodzakelijk voor het doen van deze cursus.

Lesmateriaal 

Cursisten krijgen een verzorgd cursusboek in pdf. Het cursusboek is vlot geschreven en is doorspekt met full color beeldmateriaal. Het boek bevat ook veel praktische voorbeelden waardoor de stof nauw aansluit bij de praktijk.

In het cursusboek staan veel vragen tussen de tekst met een link naar het juiste antwoord.

Het cursusboek kan offline gelezen worden en is geschikt voor zelfstudie.

Cursisten krijgen verder:
● de mogelijkheid om vragen aan de docent te stellen via e-mail of chat;
● de mogelijkheid om deel te nemen aan een of meer vragenuren via Skype;
● toegang tot het examen (zonder aanvullende kosten).

Download hier een inkijkexemplaar van het cursusboek:

Vervolgadvies 

Wil je hierna nog verder met studeren? Deze cursussen sluiten goed bij ‘Beheer met beleid’ aan:

Persoonlijk advies? 
Bel voor advies over welke cursus het beste bij jou past met Jeroen van Schoonhoven, bereikbaar op
0318-631670 of per mail via jeroen.van.schoonhoven@elektroraad.nl.

Subsidies 

Reguliere subsidies
Wij Techniek (voorheen OTIB) verstrekt aangesloten bedrijven in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Deze tegemoetkoming is van toepassing op het volledige cursusaanbod van Elektroraad.

Klik hier om te kijken hoe je deze subsidie kunt aanvragen.

Extra subsidie in Corona tijd
Om ook in coronatijd de ontwikkeling van medewerkers in de technische installatiebranche te stimuleren stelt Wij Techniek (voorheen OTIB) boven op de reguliere subsidies een ontwikkelvoucher (t.w.v. €1.500,00) en een waardebon online leren (t.w.v. € 500,00) ter beschikking.  

Klik hier voor meer informatie over de ontwikkelvoucher en klik hier voor de informatie over de ‘waardebon online leren’.

Inschrijven opleiding

Direct inschrijven voor deze opleiding

Bedrijf

Cursist

Contactpersoon (indien afwijkend)

Factuuradres

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 11-08-2020
Danny van Oudenaarden
Schouten Techniekgroep BV

Een erg interessante cursus. Je bekijkt ons vakgebied bij deze cursus even door een 'andere bril'. Normaal zijn we alleen bezig met de technisch kant en nu kijk je met name naar het juridisch stuk en de gevolgen voor de opdrachtgever. Hierdoor kunnen wij de opdrachtgever ook juist beter adviseren en onderbouwen waarom men een bepaalde inspectie moet uitvoeren!

4
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 07-08-2020
Gani Celik
Expert Inspecties

Duidelijke en leerzame boek voor iedereen die met inspectie te maken heb.
Zeer raadzaam.

5