Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Startdatum

1 werkdag na aanmelding
Duur
Studielast: ca. 10 uur
Kosten Ede
€ 525,00 (excl. btw)
CURSISTENWAARDERING

BEL
0318 - 631 670

Home - Opleidingen - Online cursus: Beheer met beleid

Online cursus: Beheer met beleid

Inhoud 

Deze cursus leert de opdrachtgever waar hij op moet letten bij het uitbesteden van het onderhoud aan en de inspecties van elektrische installaties. De cursus leidt tot een advies over een beleid dat gehanteerd kan worden om verantwoorde keuzes te maken bij het uitbesteden van dit soort werk.

Partijen die onderhoud aan en inspecties van elektrische installaties uitbesteden doen dat omdat ze, tegen optimale kosten, een veilige en betrouwbare installatie willen. Ze vertrouwen daarbij vaak op het advies van technische professionals. Die technische professional bekijkt zaken door een technische bril. Dat wordt ook van hem verwacht.

Van de partij die de werkzaamheden uitbesteedt, mag worden verwacht dat zij de zaken onder andere door een juridische bril en een organisatorische bril bekijken. Als de opdrachtgever dat niet doet, wordt de gehanteerde methode uitsluitend op technische gronden gekozen. Dat kan een ernstige aantasting van de rechtspositie van de opdrachtgever opleveren.

Dat zien we concreet in de vele gevallen waarin NEN 3140 wordt toegepast bij projecten waarin die norm niet past. Dat hebben we onderzocht in een beperkt onderzoek waarin bleek dat 80% van de technici het advies gaven om NEN 3140 toe te passen in een case waarin dat niet de beste optie was.

Examen 

Voor cursisten die dat willen, kan de cursus afgesloten worden met een online examen. Dit examen is dus niet verplicht.

Het examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen. Geslaagde kandidaten ontvangen een certificaat.

Doelgroep 

De cursus is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij de uitbesteding van onderhoud aan of inspectie van elektrische installaties. Dit kunnen zijn: eigenaren en gebruikers van onroerend goed, gebouwbeheerders, facilitair medewerkers, hoofden van technische dienst etc.

De cursus is weliswaar geschreven voor niet-elektrotechnici, maar toch zal de cursus ook voor elektrotechnici veel aanvullend juridisch inzicht geven. Dit kan door hen worden ingezet om hun klanten beter van dienst te zijn.

Vooropleiding 

Een speciale vooropleiding is niet vereist maar wij bevelen een mbo werk- en denkniveau als minimum aan.

Hoewel de cursus over elektrische installaties gaat, hoeft de cursist geen elektrotechnische opleiding te hebben gevolgd. Ook juridische voorkennis in niet noodzakelijk voor het doen van deze cursus.

Lesmateriaal 

Cursisten krijgen een verzorgd cursusboek in pdf. Het cursusboek is vlot geschreven en is doorspekt met full color beeldmateriaal. Het boek bevat ook veel praktische voorbeelden waardoor de stof nauw aansluit bij de praktijk.

In het cursusboek staan veel vragen tussen de tekst met een link naar het juiste antwoord.

Het cursusboek kan offline gelezen worden en is geschikt voor zelfstudie.

Cursisten krijgen verder:
● de mogelijkheid om vragen aan de docent te stellen via e-mail of chat;
● de mogelijkheid om deel te nemen aan een of meer vragenuren via Skype;
● toegang tot het examen (zonder aanvullende kosten).

Download hier een inkijkexemplaar van het cursusboek:

Vervolgadvies 

Wil je hierna nog verder met studeren? Deze cursussen sluiten goed bij ‘Beheer met beleid’ aan:

Persoonlijk advies? 
Bel voor advies over welke cursus het beste bij jou past met Simone Kroon - Schreuders, bereikbaar op 0318-631670 of per mail via simone.schreuders@elektroraad.nl.

Subsidies 

Reguliere subsidies
Wij Techniek (voorheen OTIB) verstrekt aangesloten bedrijven in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Deze tegemoetkoming is van toepassing op het volledige cursusaanbod van Elektroraad.

Klik hier om te kijken of en hoe je deze subsidie kunt aanvragen.

Inschrijven opleiding

Direct inschrijven voor deze opleiding

Bedrijf

Cursist

Contactpersoon (indien afwijkend)

Factuuradres

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 26-09-2022
Thomas van Roozendaal
Hoppenbrouwers Techniek B.V.

Als Technisch Adviseur E-Inspecties ben ik dagelijks in gesprek met opdrachtgevers en andere belanghebbenden die een goed advies willen hebben, over de te maken keuze voor de juiste inspectievorm in een steeds diverser wordend aanbod.

Met name over de toepassing van de NEN3140 bestaat erg veel onduidelijkheid en dat merk ik al te vaak op in discussies met onze opdrachtgevers, maar ook branchegenoten. Tevens vragen verzekeraars ook met een grote regelmaat om de toepassing van de NEN3140.
Verder willen onze opdrachtgevers massaal aan de installatieverantwoordelijke, terwijl hier vaak helemaal géén aanleiding toe is.

De cursus ''Beheer met beleid'' gaat op een duidelijke wijze in op de verschillende rollen die de opdrachtgever kan vervullen alsmede de wet- en regelgeving waaraan de opdrachtgever in zijn specifieke rol moet voldoen. Hierbij wordt steeds naar de verschillende wetsartikelen en normen verwezen wat het een tastbaar geheel maakt.

Deze cursus heeft mij dan ook erg geholpen om de juiste vragen richting de opdrachtgever te kunnen stellen. En hierop de correcte inspectievorm, op basis van de wet- en regelgeving toe te kunnen passen.
Hierdoor zijn we in staat om onze opdrachtgevers beter te informeren en juridische kwetsbaarheden te voorkomen. Hierdoor staat zowel de opdrachtgever als de adviserende en inspecterende partij sterk.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 23-05-2022
Jos van Haut
AMC

Goed cursus, erg leerzaam. Duidelijke uitleg.

4.5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 21-04-2021
Patrick van den Goor
Unica Building Services

Zeer interessante training en "eye-opener" hoe het nu werkelijk zit met het wettelijk kader rondom NEN3140. Zeer leuk gevolgd te hebben.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 07-04-2021
Hans Brander
Universiteit Utrecht

Absoluut een leerzame cursus en direct toepasbaar in de praktijk. Een aanrader voor een ieder die zich bezig houd met installatiebeheer.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 01-03-2021
Ronald Smit
Unica

Prima cursus, helder uitgelegd en voor de beoogde doelgroep een mooie uitleg hoe iets complex toch eenvoudig tussen de oren te krijgen is!

4.5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 13-01-2021
Kevin Mommersteeg
Unica Building Services

Opdrachtgevers zijn gebaat bij goed advies. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om dit advies te kunnen geven, bijvoorbeeld over de uitbesteding van onderhoud aan of inspectie van elektrische installaties. Na het volgen van deze cursus ken je de belangen en wettelijke verplichtingen die horen bij de rol van de opdrachtgever. Maar hiervoor moet je wel even door, de soms pittige lesstof heen.

Prima cursus, maar je moet wel even de tijd nemen om het cursusboek te doorlopen.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 13-01-2021
Han Van den broek
Aspen Oss bv

Het is een enorm leerzame cursus.
Je weet na het voltooien wat je rechts positie is als eigenaar, werkgever, huurder, maar ook als opdrachtnemer of adviseur.
En wanneer pas je de NEN3140 wel of niet toe.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 06-01-2021
Arjan Beumer
Alfatech Technische Aanneming BV

Cursus gaat wel diep in op de stof, lastig om dit aan verzekeraars en opdrachtgevers uit te leggen.

4
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 11-08-2020
Danny van Oudenaarden
Schouten Techniekgroep BV

Een erg interessante cursus. Je bekijkt ons vakgebied bij deze cursus even door een 'andere bril'. Normaal zijn we alleen bezig met de technisch kant en nu kijk je met name naar het juridisch stuk en de gevolgen voor de opdrachtgever. Hierdoor kunnen wij de opdrachtgever ook juist beter adviseren en onderbouwen waarom men een bepaalde inspectie moet uitvoeren!

4
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 07-08-2020
Gani Celik
Expert Inspecties

Duidelijke en leerzame boek voor iedereen die met inspectie te maken heb.
Zeer raadzaam.

5