Ontwerp

Home - Opleidingen

Opleidingen

Verder met NEN 1010
Lees meer
Duur:
5,5 dagen + ca. 75 uur thuisstudie
De cursus behandelt de eerste vijf delen van NEN 1010:2015. Na het volgen van de cursus begrijp je veel beter wat de normschrijver van deze belangrijke norm heeft bedoeld. Het is echt een cursus voor mensen met ambitie.
Inspectie volgens NEN 1010
Lees meer
Duur:
4 dagen + ca. 40 uur thuisstudie
Tijdens deze cursus leer je NEN 1010 toe te passen bij het inspecteren van nieuwe en bestaande elektrische installaties. De cursus belicht de technische, de organisatorische en de juridische kant van het inspecteren.
Herhalingsdag Verder met NEN 1010
Lees meer
Duur:
1 dag
De herhalingsdag Verder met NEN 1010 behandelt de belangrijkste items uit NEN 1010. Wat zijn dan de belangrijkste items? Dat zijn de items die je zelf kiest. Na het volgen van deze dag ben je dan ook weer up-to-date voor wat betreft je NEN 1010 kennis.
Opfriscursus NEN 1010 (niveau 4)
Lees meer
Duur:
1 dag
NEN 1010 is een van de belangrijkste normen binnen het vakgebied elektrotechniek. Het is dan ook van essentieel belang om je kennis van die norm up to date te houden. Dat kan met deze cursus waarin enkele onderwerpen van NEN 1010 worden opgefrist.
NEN 1010 voor monteurs
Lees meer
Duur:
2 dagen
De installatie die je maakt, moet natuurlijk voldoen aan NEN 1010. Je wilt daarom een cursus, maar wel een die het praktisch houdt. Dat is precies wat deze cursus je biedt. Een duidelijke uitleg met veel praktijkvoorbeelden en een naslagwerk in handformaat. 
Inspectie volgens NEN 1010 voor monteurs
Lees meer
Duur:
2 dagen + ca. 20 uur thuisstudie
Tijdens deze cursus leer je NEN 1010 toe te passen bij het uitvoeren van tussentijdse inspecties aan elektrische installaties. De cursus belicht vooral de technische kant van het inspecteren.
Van NEN 1010 naar NEN 4010 voor ontwerpers
Lees meer
Duur:
1 dag
Tijdens deze cursus vertellen we je je alles over NEN 4010. We gaan in op het verschil tussen NEN 1010 en NEN 4010. En we vertellen je ook wanneer je NEN 4010 kan gebruiken en wanneer je NEN 1010 moet blijven gebruiken.
Van NEN 1010 naar NEN 4010 voor monteurs
Lees meer
Duur:
1 dag
NEN 1010 is vertaald in wat eenvoudiger Nederlands. Het resultaat is uitgebracht in een zelfstandige norm: NEN 4010. Tijdens deze cursus leggen we uit wat je als monteurs van deze norm moet weten.
Aarding en vereffening volgens NEN 1010
Lees meer
Duur:
1 dag
De cursus behandelt de meeste vormen van aarding en vereffening die in NEN 1010 worden besproken. Deze cursus helpt je met het vormen van een duidelijk standpunt in de vele discussies over aarding en vereffening.
Basiscursus hogere harmonischen
Lees meer
Duur:
1 dag
Deze cursus is speciaal geschreven voor elektrotechnici die nog niet (goed) thuis zijn in netvervuiling door hogere harmonischen. We bespreken de oorzaak, het gevolg en de aanpak van hogere harmonischen. Een belangrijke cursus voor inspecteurs en storingstechnici.
Elektroraad Risicoclassificatie
Lees meer
Duur:
1/2 dag
Elektroraad heeft een tool ontwikkeld om elektrische gebreken in te delen in risicoklassen. In deze cursus leer je hoe je verantwoord omgaat met deze tool. Je leert het belang en je oefent met enkele praktijkvoorbeelden. Het hoofdbestanddeel van de tool zelf is gratis.
Herhalingscursus voor inspecteurs
Lees meer
Duur:
1 dag
Als inspecteurs van laagspanningsinstallaties moet je je kennis op peil houden. Je moet bovendien de ontwikkelingen in de markt volgen. Deze cursus is daar speciaal voor bedoeld. Je bepaalt zelf (een deel van) de inhoud van de cursus.
Instructie voor de werk- en installatieverantwoordelijke
Lees meer
Duur:
3 dagen
Je wilt alleen installatie- of werkverantwoordelijke zijn als dat op een verantwoorde manier kan. Daar komt veel kennis bij kijken. Alleen technische kennis is niet genoeg. Deze cursus bevat dan ook de benodigde technische, de organisatorische en de juridische stof.
Instructie voor vakbekwaam persoon
Lees meer
Duur:
2 dagen
In deze cursus leer je om NEN 3140 en NEN 1010 toe te passen bij het beoordelen van de essentiële veiligheidsaspecten van laagspanningsinstallaties. De inhoud van de cursus is afhankelijk van je werkzaamheden.
Instructie voor voldoende onderrichte personen
Lees meer
Duur:
1 dag
Voldoende Onderrichte Personen (VOP’ers) worden regelmatig ingezet bij de bedrijfsvoering van elektrische installaties. De naam verraadt al dat deze personen daar wel voldoende voor opgeleid moeten zijn. Deze cursus voorziet VOP’ers van de informatie om aan NEN 3140 te voldoen.
Technisch Nederlands (e-learning)
Lees meer
Duur:
Studielast van 15-30 uur
Deze cursus behandelt de belangrijkste aspecten van de Nederlandse taal. De cursus gaat vooral over taalkwesties waar technici vaak problemen mee hebben. Vrijwel alle voorbeelden komen direct uit de elektrotechniek. Dat maakt de cursus heel herkenbaar en relevant.
Cursus op maat
Lees meer
Duur:
In overleg
Met een cursus op maat stel je, samen met een docent van Elektroraad, je eigen cursus samen. Laat weten wat je wilt, want we denken graag met je mee.
Herexamen Inspectie volgens NEN 1010
Lees meer
Duur:
1/2 dag
Dit herexamen is uitsluitend toegankelijk voor deelnemers aan de cursus Inspectie volgens NEN 1010.
Herexamen Verder met NEN 1010
Lees meer
Duur:
1/2 dag
Dit herexamen is uitsluitend toegankelijk voor deelnemers aan de cursus Verder met NEN 1010.