Ontwerp

Uitslag Feit of Fabel maart 2020
Engineering op afstand, een goed alternatief.
Doe een cursus en krijg het aankoopbedrag van OTIB terug.
Hoe staat het met de Wet kwaliteitsborging?
Elektroraad start weer met lesgeven.

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Prijsvraag met opvallend resultaat

Prijsvraag met opvallend resultaat

De advies- en engineeringsafdeling van Elektroraad heeft aan de hand van een prijsvraag een beperkt marktonderzoek gedaan naar de kwaliteit van ontwerpcontroles.

De casus

Een groep installateurs heeft een ontwerpcontrole uitgevoerd op een door Elektroraad bedachte elektrotechnische installatie van een kantoorpand met bedrijfshal. De installatie is door de deelnemers (voornamelijk inspecteurs, engineers en ontwerpcontroleurs) bestempeld als een eenvoudige elektrotechnische installatie.

Het resultaat

Toch bleek de casus complex genoeg voor velen. Van de tien fouten in het ontwerp is gemiddeld minder dan de helft van de fouten gevonden.

Veel deelnemers hadden ook punten van kritiek waarvoor geen geldige basis gevonden kan worden in NEN1010:2015/C2:2016. Kennelijk worden persoonlijke voorkeuren verward met echte gebreken.

Opvallend is dat bijna de helft van de deelnemers zelfs meer opmerkingen uitten dan dat zij echte fouten ontdekten.  

De gevolgen

Als dit resultaat representatief is voor de praktijk, geeft dat nogal wat stof tot nadenken. Wat zou het voor uw organisatie beteken als fouten er tijdens een ontwerpcontrole niet worden uitgehaald? Of wanneer zaken onterecht als fout worden aangemerkt?

Wij denken dat dit ten koste gaat van veel schaarse uren. Denkt u daar anders over?

Mogen we u een voorstel doen?

Probeer onze prijsvraag ook eens uit op uw ontwerpcontroleurs. De door uw werknemers gevonden fouten zullen door Elektroraad beoordeeld worden en worden voorzien van commentaar.

Interesse?

Neem dan contact op met Simone Schreuders van Elektroraad Ontwerp. Het kost u niets en het levert u belangrijke informatie op.

            

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.