Ontwerp

Elektroraad op de landelijke televisie
Kennisochtend 'Overeenkomstgenerator'
Uitslag Feit of Fabel maart 2019
NEN 4010: een heel bruikbare norm
Prijsvraag met opvallend resultaat

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Evaluatieverslag lezing 'Risico-inschatting bij inspecties'

Evaluatieverslag lezing 'Risico-inschatting bij inspecties'

Op 28 november organiseerde Elektroraad haar halfjaarlijkse lezing met als onderwerp ‘Risico-inschatting bij inspecties’. Net als onze voorgaande lezingen werd ook deze lezing goed bezocht en mochten wij ca. 200 deelnemers verwelkomen in het Van der Valk hotel in Veenendaal.

De lezing ging over de manier waarop de markt elektrische risico’s classificeert. Bij binnenkomst kregen de deelnemers een enquêteformulier overhandigd waarna zij naar de lezingzaal begeleid werden.

In de lezingzaal was een opstelling neergezet waarop negen veel voorkomende gebreken werden weergegeven. De deelnemers kregen de gelegenheid deze gebreken te classificeren op risico.

Het resultaat was om twee redenen opvallend. Er werden veel niets zeggende termen gebruikt en de spreiding per gebrek was soms enorm.

Om beide problemen te verhelpen, heeft Elektroraad tijdens de lezing een heel operationeel hulpmiddel geïntroduceerd: de Elektroraad Risicoclassificatie. Hiermee kunnen risico’s eenduidig en zonder problemen geclassificeerd worden. Er werd in de zaal meteen enthousiast gezocht naar gebreken met de daarbij behorende risicoclassificatie in de Risicoclassificatie-tool. Naast het zoeken in deze database kunnen gebruikers zelf ook gebreken uploaden die na beoordeling door Elektroraad online worden gezet.

Na de lezing hebben wij onze gasten, door middel van een evaluatieformulier, gevraagd of zij deze Risicoclassificatie-tool bij toekomstige inspecties gaan raadplegen. Wij hebben 139 ingevulde evaluatieformulieren mogen ontvangen. Hierbij geeft 80% van de deelnemers die vaak tot regelmatig inspecties uitvoeren aan dit middel voortaan te gaan gebruiken. Hieronder vind je de volledige uitslag van de door ons gehouden evaluatie en overige opmerkingen die de deelnemers aan de evaluatie op hun formulier hebben geschreven.

Overige opmerkingen

  • Goed idee, ambitieus naar de toekomst. Risico dat straks ‘iedereen’ verstand heeft van inspecties, analoog aan gebruik van ‘word’ als ontwerptool (iedereen kan ineens een folder ontwerpen). Hoort duidelijk wat mij betreft nog steeds een goede opleiding bij.
  • Bedankt voor de reclame bij de foto van XMvK! Was leuke bijeenkomst. Zeker de moeite waard geweest om te komen. Succes met je bedrijf.
  • Nu nog een vervolg om tot eenduidige inspectie oordelen te komen. Immers, als ik nu inspecteur W, Y en Z uitnodig dan krijg ik gezien de oefening van vandaag nog steeds 3 verschillende uitkomsten.
  • Top!  De omgeving vond ik iets onderbelicht. ‘High Care ziekenhuis’ versus ‘verlaten schuur’. Niet 100% toepasbaar voor mijn werk maar voor inspecteurs super handig! Ik heb 2 gradaties maar ga serieus nadenken over C1/C2/C3. Volg graag volgend jaar de inspectiecursus.
  • De classificaties volgens de website kunnen verschillen per situatie. De opdrachtgever zou de classificatie na kunnen zien en daarop een wedervraag kunnen stellen. In eigenbelang voor een lichtere classificatie van het rapport om op deze manier een andere indruk te krijgen van zijn installatie. Er zou ruis kunnen ontstaan doordat er vanuit de website een vaste classificering wordt gegeven maar geen (advies in omstandigheid) omgeving invloed.
  • Bedankt voor jullie inzet! Commercieel gezien erg sim, maar meer dan dat. Vooral erg goed dat jullie het voortouw nemen om meer eenduidigheid te creëren. Goed bezig!
  • Elektroraad Risico-classificatie, prima initiatief.

Voor de lezing ‘Risico-inschatting bij inspecties’ hebben wij ruim 250 inschrijvingen mogen ontvangen. Vanwege deze enorme belangstelling en omdat de zaal maar ruimte bood voor 200 gasten hebben wij besloten de lezing nogmaals te organiseren. Deze tweede editie vindt plaats op 13 februari 2018 bij Elektroraad in Ede en zit inmiddels vol. Daarom houden wij een derde editie op 3 april 2018 in het Van der Valk hotel in Veenendaal.

Meer informatie of inschrijven voor deze tweede editie kan via http://elektroraad.nl/events/extra-lezing-risico-inschatting-bij-inspect...

Bekijk hier de impressie van 28 november 2017.

Ik heb een vraag