Ontwerp

Engineering op afstand, een goed alternatief.
NEN 1010 cursussen van Elektroraad
Wat vinden onze klanten van de nieuwe online cursus: Beheer met beleid?
Monteurs doen het opvallend goed bij onze online cursussen
Webmodule ZZP (Zelfstandige Zonder Personeel) als oplossing voor contracteren met NEN 3140?

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Elektroraad Expertise vraagt uw aandacht voor algemene voorwaarden

Elektroraad Expertise vraagt uw aandacht voor algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden worden gebruikt voor verschillende soorten contracten. Voor onze branche zijn de volgende soorten contracten belangrijk. Je vindt ze in de Nederlandse wet.

De eerste soort is aanneming van werk. Aanneming van werk heeft betrekking op het vervaardigen van een uniek object. Dat kan een gebouw zijn, of een installatie, maar ook een schoenzool! Het repareren van schoenen valt namelijk volgens de wet onder aanneming van werk.

De overeenkomst van opdracht is de tweede soort contract waar we in onze branche mee te maken krijgen. De overeenkomst van opdracht ziet op dienstverlening die door een professional bijna zonder aanwijzing van de opdrachtgever worden verricht. Een voorbeeld daarvan is een inspectie.

Dan is er nog een derde vorm en die heet een levering. Stel: jouw opdrachtgever vraagt om een installatie te leveren die van een fabrikant afkomt. Dat komt goed uit, omdat je de fabrikant goed kent. De aansluiting van die installatie gebeurt op een later moment, misschien wel door een ander bedrijf; je hebt er in ieder geval nog geen afspraak over gemaakt. Dan is dat een levering. Een ander voorbeeld is de aankoop van een computer. Ook dat is een leveringscontract, oftewel een koopovereenkomst.

De vierde soort contract waar we in onze branche mee te maken krijgen is wat ingewikkelder. Het is  een mengvorm: de koop-aannemingsovereenkomst. Vooral bekend van de koop van een stukje bouwgrond met de belofte om daarop een droomhuis te verwezenlijken… voor ons wat minder relevant, zo te zien.

Voor al deze contracten kunnen algemene voorwaarden worden gebruikt, die het schrijven van een overeenkomst veel makkelijker maken. Dit komt, omdat het grootste deel van jouw contract al in de voorwaarden staat. In de afgelopen tijd heeft Elektroraad een aantal blogs geschreven over dit onderwerp. Je vindt ze op de website van Elektroraad Expertise. In de blogs leggen we uit hoe je voorwaarden gebruikt, waar je op moet letten en ook waarvoor je moet oppassen.

Elektroraad is van plan om ‘Elektroraad voorwaarden’ te gaan schrijven voor onze branche, die makkelijk kunnen worden gebruikt voor alle soorten contracten die zojuist werden genoemd. Daarbij zullen we ook jouw mening vragen. Mocht je vragen hebben over dit thema, zoek dan gerust contact met Elektroraad. We hebben juridische expertise in huis om te helpen bij dit belangrijke onderwerp.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.