Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Nieuw in NEN 1010:2020'. Klik hier voor meer informatie.

NEN 4010, het geheime wapen voor de elektrotechnicus
Uitslag Feit of Fabel maart 2022
Vertraging in tijden van corona en oorlog
Klant aan het woord
Veel wijzigingen in NEN 1010

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Cursus over de nieuwe NEN 1010 is gestart

Cursus over de nieuwe NEN 1010 is gestart

De eerste cursusdag ‘Nieuw in NEN 1010’ is gegeven. De deelnemers aan de cursus waren vol lof over de cursus zelf. Maar ze toonden zich niet altijd even enthousiast over de nieuwe NEN 1010:2020. 

Het taalgebruik van de nieuwe NEN 1010 is wat complexer dan dat van de ‘oude’ norm. Sommige hoofdstukken zijn daardoor nauwelijks meer te begrijpen door mensen met een gewone opleiding in het vakgebied. Ook zijn er meer wijzigingen doorgevoerd dan waar de meeste cursisten op hadden gerekend. Bovendien zijn de wijzigingen soms ook ingrijpender dan gedacht.

Tijdens de cursus heeft Peter Treffers, een van de docenten van Elektroraad, de deelnemers gewezen hoe je door deze nieuwe editie van de norm heen komt. Daarvoor gebruikte hij de oude en nieuwe edities van NEN 1010 aangevuld met het 140 pagina’s tellend cursusboek. Daarnaast was er veel ruimte voor vragen uit de cursusgroep.

En dat sorteerde effect. De deelnemers toonden zich oprecht geïnteresseerd in de stof en hebben met veel inzet de cursusdag gevolgd.

Meer informatie over deze cursus is te vinden op Nieuw in NEN 1010.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.