Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Nieuw in NEN 1010:2020'. Klik hier voor meer informatie.

Extra cursusdata voor Nieuw in NEN 1010
NEN 1010 of NEN 4010?
Drempelbedragen Europees aanbesteden bekend
Van tekenaar naar accountmanager, graag stellen wij je even voor aan…
Cursus over de nieuwe NEN 1010 is gestart

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Cursus 'Nieuw in NEN 1010'

Cursus 'Nieuw in NEN 1010'

Het zal je niet ontgaan zijn. Het Nederlands normalisatie-instituut heeft een nieuwe editie van NEN 1010 uitgegeven. Er zijn dit keer veel wijzigingen die impact in de praktijk zullen hebben. Sommige van die wijzigingen zullen de kostprijs van een installatie verhogen.

Een voorbeeld daarvan is de complete herziening van rubriek 443 van NEN 1010. Als gevolg van de wijzigingen in deze rubriek zal het straks vrijwel altijd verplicht zijn om overspanningsbeveiliging toe te passen in nieuwe installaties.

Om te weten of het wel of niet verplicht is om overspanningsbeveiliging toe te passen, moet er soms een berekening gemaakt worden. Die berekening is niet eenvoudig en de toepassing van de formules vereist dan ook enig oefening. In onze cursus zullen we daar dan ook voldoende aandacht aan besteden. Ook in het cursusboek, dat elke deelnemer ontvangt, staan enkele voorbeeldberekeningen om het onder de knie te kunnen krijgen.

Naast de wijzigingen in rubriek 443 zijn er meer belangrijke wijzigingen doorgevoerd in NEN 1010. Ook die hebben vaak invloed op de installaties in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van de isolatie van draden en aders, de minimale kerndoorsnede van VD-draad en het schakelen of scheiden van de nul.

Wij verwachten de cursus over de wijzigingen in NEN 1010 eind september af te hebben. Vanaf begin oktober staan dan ook de eerste cursusdagen gepland. De cursus gaat één dag duren en zit boordevol belangrijke informatie voor opdrachtgevers, installateurs en adviseurs.

Klik voor meer informatie over deze cursus op de volgende link: Nieuw in NEN 1010 (niveau 4)

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.