Ontwerp

Startdatum

In overleg
Duur
Studielast van 15-30 uur
Kosten Ede
€ 650,00 (excl. btw)
CURSISTENWAARDERING

BEL
0318 - 631 670

Home - Opleidingen - Technisch Nederlands (e-learning)

Technisch Nederlands (e-learning)

Inhoud 

Deze cursus behandelt de belangrijkste aspecten van de Nederlandse taal. Natuurlijk kan de vervoeging van werkwoorden niet ontbreken, maar de cursus gaat vooral over andere taalkwesties die technici vaak lastig vinden.

Denk hierbij aan de juiste toepassing van voegwoorden, samenstellingen, opsommingen, stijlfiguren etc. De stof is overzichtelijk ingedeeld in drie modules van vijf of zes lessen.

De uitleg wordt gegeven aan de hand van animaties. We gebruiken zo weinig mogelijk tekst, en zoveel mogelijk oefeningen. Alle lessen zijn op dezelfde manier opgebouwd zodat de cursist snel overweg kan met het systeem. Technici ervaren die vaste structuur doorgaans als prettig.

Examen 

In de elektronische cursusstof zit een examen. Dit examen is bij de cursusprijs inbegrepen. Indien gewenst kan ook een examen wordt afgenomen op het kantoor van Elektroraad. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Voor deelnemers aan de cursus VIER (verzekerings-Inspecties Elektrische Risico’s) is dit aanvullende examen verplicht.

Doelgroep 

De cursus is bedoeld voor technici voor wie het wenselijk of noodzakelijk is dat zij (vrijwel) foutloos kunnen schrijven. Dat zijn bijvoorbeeld inspecteurs, werkvoorbereiders, projectleiders en bedrijfsleiders.

Vooropleiding 

Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding noodzakelijk. De cursus is geschreven voor cursisten die het Nederlands als moedertaal hebben. Voor mensen die Nederlands als tweede taal willen leren, is deze cursus niet geschikt.

Lesmateriaal 

Het cursusmateriaal staat volledig online en word je dus geheel via internet aangereikt.
Cursisten die moeite hebben met bepaalde onderdelen krijgen extra uitleg en oefeningen.
De hoeveelheid lesmateriaal verschilt dus van persoon tot persoon.

Subsidies 

Reguliere subsidies
Wij Techniek (voorheen OTIB) verstrekt aangesloten bedrijven in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Deze tegemoetkoming is van toepassing op het volledige cursusaanbod van Elektroraad.

Klik hier om te kijken hoe je deze subsidie kunt aanvragen.

Extra subsidie in Corona tijd
Om ook in coronatijd de ontwikkeling van medewerkers in de technische installatiebranche te stimuleren stelt Wij Techniek (voorheen OTIB) boven op de reguliere subsidies een ontwikkelvoucher (t.w.v. €1.500,00) en een waardebon online leren (t.w.v. € 500,00) ter beschikking.  

Klik hier voor meer informatie over de ontwikkelvoucher en klik hier voor de informatie over de ‘waardebon online leren’.

Inschrijven opleiding

Direct inschrijven voor deze opleiding

Bedrijf

Cursist

Contactpersoon (indien afwijkend)

Factuuradres

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 23-03-2015
Robert Spekking
Inspexx

Slagen gaat niet vanzelf, deze cursus heeft een fijne bijdrage geleverd aan het correct schrijven van mijn rapporten.

5
Anoniem (niet gecontroleerd) Geplaatst op 23-03-2015
Wilbert Boon
Boon Agrosystems

Positieve cursus, met markgericht onderwijs. Fijne online werking, kan mooi thuis in de avonduren.

4