Datum

13-02-2018
• Vol
Duur
4 uur
Kosten
Gratis
Tijdstip
8.30 - 12.15 uur
Locatie
Elektroraad, Galvanistraat 51 te Ede

BEL
0318 - 631 670

Home - Events - Extra lezing: Risico-inschatting bij inspecties

Extra lezing: Risico-inschatting bij inspecties

De lezing die op 28 november 2017 werd gehouden zat veel sneller dan verwacht vol. Vanwege de grote belangstelling organiseren wij deze lezing nogmaals op 13 februari 2018.

Fouten in een elektrische installatie worden door inspecteur vaak ingedeeld in klassen. De daarbij gehanteerde indelingen verschillen nogal van inspectiebedrijf tot inspectiebedrijf. Maar zelfs binnen één type klasse-indeling brengen inspecteurs een soortgelijk gebrek soms onder in verschillende klassen.

Dat is onwenselijk want een te zwaar geclassificeerd gebrek zorgt voor onnodige onrust bij de klant. En een te licht geclassificeerd gebrek tast de rechtspositie aan van het inspectiebedrijf. Zowel het inspectiebedrijf als de klant hebben dan ook baat bij een eenduidige classificatie van gebreken.

Elektroraad is druk bezig met de ontwikkeling van een uiterst gebruiksvriendelijk instrument om tot een universele en verantwoorde indeling van risico’s te komen: de Elektroraad-classificatie Risico-inschatting bij inspecties.

De Elektroraad-classificatie zal onafhankelijk zijn van de gebruikte inspectieprocedure. Zo is de classificatie toepasbaar bij inspecties volgens NEN 3140 en NEN 1010. Ook staat toepassing van de methode los van een eventueel gehanteerd kwaliteitsborgingssysteem zoals het Certificaat van Toezicht of SCIOS.

Het is de bedoeling om de tool nog dit jaar toegankelijk te maken voor iedereen. Aan het gebruik van de tool zullen geen kosten verbonden zijn.

Op 13 februari 2018 organiseert Elektroraad een gratis lezing waarin de tool wordt gedemonstreerd. 

Inschrijven event

Direct inschrijven voor dit event

Bedrijf

Deelnemer

Wilt u meer deelnemers opgeven? Laat deze gegevens dan achter in het opmerkingen veld.

Contactpersoon (indien afwijkend)